Yazmaya başlayın ve kapatmak için "Enter" veya "ESC" tuşuna basın
  • Anasayfa
  • Neye Faydalı
  • Sizin İçin Seçtiklerimiz
  • Faydalı Meyveler
  • Faydalı Sebzeler
  • Tüm Kategoriler

SAĞLIĞINIZI ÖNEMLİ ÖLÇÜDE İYİLEŞTİREBİLECEK YEME ALIŞKANLIKL

  • Sizin İçin Seçtiklerimiz
  • SAĞLIĞINIZI ÖNEMLİ ÖLÇÜDE İYİLEŞTİREBİLECEK YEME ALIŞKANLIKL
Ne yediğiniz sağlığınızı ve belirli hastalıklara yakalanma olasılığınızı etkileyebilir. İlk olarak, dengeli beslenmek vücudumuza gerekli besinleri ve enerjiyi sağlamaya yardımcı olarak düzenli ve kaliteli bir yaşam sürdürmemize olanak sağlar.
sagliginizi.webp

Kötü beslenme alışkanlıklarınız ve yiyecek seçenekleriniz varsa, aktif olmayı ve sağlıklı kalmayı bekleyemezsiniz.
Sağlıksız beslenme alışkanlıklarını değiştirmek zor olabilir ve zaman alır, ancak iyi olan şu ki, tüm alışkanlıklarınızı bir kerede değiştirmek zorunda değilsiniz. Bunu, yaşam tarzınızda küçük, kademeli ayarlamalar yaparak zaman içinde başarabilirsiniz. Başlamanıza yardımcı olmak için, sağlığınızı önemli ölçüde iyileştirebilecek yeme alışkanlıklarında altı değişiklik önerisi:

1. Lif Tüketiminizi Artırın

Kilo vermek ve sağlığınızı iyileştirmek istiyorsanız; Lif alımınızı artırmak, bunu yapmanın harika yollarından biri olabilir. Birincisi, yapraklı yeşillikler ve baklagiller gibi yüksek kaliteli yiyecekler, sindirimi iyileştirirken kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı olabilir. Lif daha uzun süre tok hissetmenizi sağlar, bu da kilo vermenize yardımcı olabilir.
Rafine olanlar yerine tam tahıllı ekmek, esmer pirinç ve tam buğdaylı makarna yiyerek lif alımınızı artırabilirsiniz. Ayrıca, normal diyetinize lif eklemek, yoğurdu yüksek lifli tahılla doldurmak veya salatanıza keten tohumu ile tatlandırmak sağlığınız için daha faydalı olacaktır.

 

 

2. Alkali Suya Geçin

Herkesin bildiği gibi, günde en az sekiz bardaksu içmek sağlığınıza büyük ölçüde fayda sağlayabilir. Bununla birlikte, sizi daha hızlı ve daha uzun süre nemlendirmeye ve genel sağlığınızı iyileştirmeye yardımcı olarakcaktır.
Alkali su, daha yüksek bir Ph seviyesine sahip olduğu için normal içme suyundan farklıdır. Bu nedenle birçok insan vücuttaki asidi nötralize edebileceğini düşümektedir. Ayrıca alkali suyun birçok faydası bulunmaktadır. Bu nedenle, bazı sağlık uzmanları alkali suyun güvenli ve sağlıklı olduğunu düşünmektedir. Bugüne kadar, herhangi bir olumsuz yan etkiye dair kanıt bulunmamaktadır.

 

 

3. Daha Sağlıklı Yağları Tercih Edin 

Yüksek düzeyde kötü kolesterol ve kalp hastalığı riski, doymuş ve trans yağlarla ilişkilendirilebilir. Ancak iyi haber şu ki, tereyağı, pastırma, sosis ve diğer yiyecekler gibi doymuş yağ oranı yüksek yiyeceklerin tüketimini sınırlayarak bunları önleyebilirsiniz.
Bununla birlikte, yağı tamamen kesmenize gerek yok. Bunun yerine zeytinyağı, fındık, keten tohumu ve avokado gibi doymamış ve bitki bazlı yağları tercih edebilirsiniz. Diyetinize somon gibi omega-3 yağ asitleri açısından zengin yiyecekler eklemeyi de düşünebilirsiniz . Bu tür gıda kaynakları, hem enerji hem de yeni hücrelerin üretimi için gereklidir ve birçok faydasının yanı sıra, kardiyovasküler hastalıkların gelişme şansını düşürmede önemli ölçüde yardımcı olmaktadır.

 

 

4. Yiyeceklerinizi Yavaş Yavaş ve Çiğneyerek Ederek Tüketin 

Beynin yeterli gıdanın tüketildiğine dair sinyal vermesi yaklaşık 20 dakika sürer. Bu nedenle, yemek yemeye zaman ayırmanız önerilir. Yavaş ve dikkatli yemek yemek, vücudunuzun bu sinyali işlemesine izin verir ve bu da çok fazla yiyecek tüketmenizi engellemeye yardımcı olacaktır.
Ek olarak, dikkatli yemek yemek daha fazla keyif almanızı sağlar. Bu nedenle yemeklerden sonra tokluk hissi yaşamanıza yardımcı olur. Mümkünse, telefon, TV, kitaplar vb. gibi dikkat dağıtıcı şeylerin önünüze çıkmasına izin vermeyin. Lokmalar arasında nefes alın ve ne yediğinize dikkat ediniz.

 

 

5. Çok Fazla Sodyum Tüketmeyin

Vücudun düzgün çalışması için sodyuma ihtiyacı vardır. Bununla birlikte, çok fazla sodyum tüketmek kan basıncınızı yükseleterekpotansiyel olarak kalp hastalığına yakalnma riskinizi artırabilir. Çoğunlukla, işlenmiş veya paketlenmiş gıdalarda çok fazla sodyum bulunmaktadır. Cips, konserve ve işlenmiş etler, dondurulmuş yemekler ve çeşniler gibi işlenmiş tuzlu yiyeceklerin sayısını azaltarak tuz alımınızı azaltabilirsiniz. 

 

 

6. Porsiyonlarınızı Takip Edin

Genel sağlığınızdan ödün vermeden canınız ne isterse onu yemenin tadına varmanız mümkündür. Porsiyon boyutlarını sınırlayarak bunu yapabilirsiniz. İster sağlık endişelerinizle uğraşıyor olun, ister sadece sağlıklı beslenmek isteyin, porsiyon yönetimi her konuda size yardımcı olacaktır.

 

 


Yorum Yazın
Son Dakika
Sitrik Asit Ciltte Ne İşe Yarar? - Sitrik asit Faydaları
Sitrik Asit Ciltte Ne İşe Yarar? - Sitrik asit Faydaları15 dakika önce|agoNeye Faydalı
Dar Koridor İstif Makinelerinin Faydaları
Dar Koridor İstif Makinelerinin Faydaları7 gün önce|agoNeye Faydalı
Çarkıfelek Meyvesi (Passiflora) Faydaları Nelerdir?
Çarkıfelek Meyvesi (Passiflora) Faydaları Nelerdir?bir ay önce|agoNeye Faydalı
Kuruyemişlerin Faydaları Nelerdir?
Kuruyemişlerin Faydaları Nelerdir?bir ay önce|agoNeye Faydalı
Detoksifikasyon Nedir? Detoksifikasyon Faydaları Nelerdir?
Detoksifikasyon Nedir? Detoksifikasyon Faydaları Nelerdir?bir ay önce|agoNeye Faydalı
Faydalı Bitkiler, Meyveler, Sebzeler

PR SEO Ajansı ve dijital pazarlama stratejileri geliştirme yeteneğine sahip 360 derece dijital pazarlama ajansı olarak profesyonel çözümler üreten güçlü bir ekibe sahiptir. Sizde başarıya adım atmak isterseniz PR SEO Ajansı ile iletişime geçin.

Kurumsal
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • Kullanım Şartları
  • Gizlilik Politikası
  • Çerez Politikası
  • Kişisel Veriler
  • İletişim
En Çok Arananlar
  • Neye Faydalı
  • Sizin İçin Seçtiklerimiz
  • Faydalı Meyveler
  • Faydalı Sebzeler
  • Zeytinin Yararları Nelerdir
  • Dalak Yemenin Faydaları ve Zararları Nelerdir
Diğer Kategoriler
WebSpeed © 2025